Plan De Vlinder, gesitueerd op het terrein van de voormalige basisschool ‘De Korenaar’, herbergt alle elementen voor comfortabel wonen in een groene en een gebalanceerd vormgegeven omgeving, die recht doet aan de historische visie en indeling van de wijk Prinsejagt.

Graag bouwen wij hier fijne, comfortabele woningen voor starters en senioren, eenpersoonshuishoudens en tweeverdieners in Woensel. Uiteraard zijn deze woningen circulair en klimaatrobuust ontworpen.

Ontwerp

KruitKok Landschapsarchitecten
VFO architects.

Voor de ontwikkeling in Woensel Noord van de Vlinder heeft Collectief Duurzaam Wonen de samenwerking gezocht met een Eindhovense landschapsarchitecte Marielle Kok van KruitKok Landschapsarchitecten en architect Arjan Onstenk van het Eindhovense architectenbureau VFO architects.

Hierbij is extra aandacht gegeven aan de cultuurhistorie van de plek en de stedenbouwkundige en landschappelijke opzet van dit deel van Woensel. Hierdoor ontstaat er met dit plan extra kwaliteit en leefbaarheid in het gebied en ontstaan er interessante nieuwe verbindingen in de omgeving.

Het traditionele schoolhekwerk verdwijnt en er komen open verbindingen met de rest van de wijk.  Het groene accent van de locatie, door de vele bomen en de parkachtige setting, worden versterkt in de omgeving

Zie ook devlindereindhoven.nl voor meer informatie.